Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vrah siedmich ľudí nepôjde pred súd: Bude sa liečiť na psychiatrii

One Goh
One Goh (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Muž, ktorý vlani zastrelil sedem ľudí na univerzite v kalifornskom Oaklande, nie je psychicky spôsobilý, aby podstúpil súdny proces. Rozhodol o tom v pondelok sudca v San Franciscu.

Stalo sa tak na základe posudku dvoch súdom menovaných psychiatrov, ktorí dospeli k názoru, že One Goh (44) trpí paranoidnou schizofréniou. Namiesto pred súd tak priamo z vyšetrovacej väzby zrejme poputuje do štátnej psychiatrickej liečebne.

K smrtiacej streľbe došlo 2. apríla 2012 na malej kórejskej kresťanskej univerzite Oikos v Oaklande. O život prišlo sedem ľudí a ďalší traja utrpeli zranenia. Útočníkom bol podľa zistení vyšetrovateľov muž juhokórejského pôvodu One Goh, ktorý predtým ukončil štúdium na univerzite pre spory s jej vedením. Samotný páchateľ akúkoľvek vinu popiera. Príbuzní niektorých obetí sa domnievajú, že svoju údajnú psychickú chorobu strelec len predstiera.

Podľa kalifornských zákonov je možné, že One Goh ešte predstúpi pred súd niekedy v budúcnosti, ak by došlo k zásadnému zlepšeniu jeho zdravotného stavu, uviedla agentúra DPA. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu