Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Atentátnik čakal na Klausa vo Viedni, zatkli ho

Pavel Vondrouš
Pavel Vondrouš (Zdroj: youtube/prima)

VIEDEŇ/PRAHA - Atentátnik na českého prezidenta Pavel Vondrouš dnes vyrazil do Viedne, kde bol práve na štátnej návšteve Václav Klaus. Vondrouš prišiel pred budovu Rakúskeho priemyselného spolku, kde ho zatkla polícia aj s jeho spoločníkom.

Informácie priniesla spravodajská stránka Novinky.cz. Vondrouša z českého mesta Chrastava dnes zadržala polícia len niekoľko minút pred príjazdom prezidenta Klausa. Podľa českého denníka Právo bola rakúska polícia včas informovaná o prítomnosti Vondrouša vo Viedni.

Celý deň sa Vondrouš počas Klausovho programu nikde neobjavil. Počkal si až na akciu, na ktorej mal Klaus predstaviť knihu Európska integrácia bez ilúzií. Pred budovu prišiel aj so spoločníkom. Policajti ho legitimovali a následne obaja muži skončili v policajnom vozidle, ktoré ich dopravilo na policajnú stanicu.

Vondrouš nemal pri sebe zbraň ani iný predmet. Vondrouš koncom septembra v Chrastave zaútočil airsoftovou pištoľou na Klausa, ktorý tam prišiel slávnostne otvoriť most. Prezidentovi spôsobil páchateľ ľahké odreniny, s ktorými odišiel Klaus na ošetrenie do nemocnice. Neskôr Vondrouš zverejnil protokol z vypočúvania prezidenta.

Dvojica Klausových bodyguardov bola kvôli tomuto útoku obvinená z porušenia povinnosti strážnej služby. Prezident im však udelil milosť a stíhanie zastavil, uviedla webová stránka Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu