Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strelec na Klausa Vondrouš pripravuje politickú stranu Futurama

Pavel Vondrouš
Pavel Vondrouš (Zdroj: youtube/prima)

PRAHA - Program novej českej politickej strany Futurama odráža nielen radikálne ľavicové názory, ale tiež životné osudy svojho zakladateľa Pavla Vondrouša. Robotníka z Liberca pred mesiacom odsúdili za vlaňajší útok na vtedajšieho prezidenta ČR Václava Klausa na šesť mesiacov väzenia podmienečne.

Vondroušova strana Futurama by mala byť subjektom pre ľudí, ktorým v ČR nie je v roku 2013 dobre. Futurama by chcela presadiť, aby bolo nevyplatenie mzdy trestným činom a posudzovalo sa rovnako ako krádež, aby minimálna mzda nesmela klesnúť pod hranicu 12.000 Kč a aby ošetrenie u zubného lekára bolo bezplatné. Informuje o tom internetový server iDNES.cz.

"Od samého počiatku som chcel urobiť niečo, čo zlepší život ľudí v našej krajine," citoval Vondrouša iný server Liberecká drbna. "Založenie politickej strany sa stalo asi najlepšou cestou, ako dosiahnuť zmeny," dodal "atentátnik" z Chrastavy.

Podľa názoru politológa Jana Kubáčka je za premysleným programom Vondrouša pri všetkej úcte k nemu zatiaľ neznáma lobistická alebo marketingová skupina, ktorá s jeho pomocou skúma niektoré horúce témy súčasnej spoločnosti.

Celý rad bodov v programe Futuramy je však v súlade s Vondroušovými životnými postojmi a skúsenosťami, tak napríklad odmietavé stanovisko k vysokej dani z cigariet (ide o fajčiara), k exekútorom a úžerníkom (s ktorými mala do činenia jeho babička), ako aj postoj, podľa ktorého by v trestných prípadoch mala rozhodovať porota z ľudu (on sám má skúsenosti s justíciou) či niektoré ďalšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu