Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Netanjahu: Izrael je pripravený udrieť tvrdšie proti militantom v Gaze

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes povedal, že jeho krajina je pripravená udrieť tvrdšie proti militantom v pásme Gazy, ak nezastavia cezhraničné útoky na židovský štát.

 Nepriateľské akcie v oblasti hranice pásma Gazy a Izraela tento víkend ostro eskalovali. Palestínski militanti odpálili z Gazy desiatky rakiet a mínometných striel, na čo Izrael reagoval leteckými útokmi, pri ktorých zahynulo šesť Palestínčanov.

Netanjahu na dnešnom zasadnutí vlády vyhlásil, že Izrael sa nebude len nečinne postávať, keď proti nemu pripravujú útoky. "Sme pripravení vystupňovať našu reakciu," citovala ho agentúra AP.

Izrael viedol pred štyrmi rokmi ozbrojený konflikt s hnutím Hamas, ktoré vládne v pásme Gazy, zjavne si však neželá novú vojnu, ktorá by mohla narušiť vzťahy s novou vládou Egypta, s ktorým má Izrael mierovú zmluvu.

Konzervatívec Netanjahu však pravdepodobne nebude chcieť vyzerať slabo pred januárovými voľbami, v ktorých by podľa terajších prieskumov mal zvíťaziť, uviedla agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu