Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vražda ropného magnáta: Zastrelili ho po romantickej večeri s manželkou!

Mockford bol zastrelený, keď vychádzal z reštaurácie Da Marcello
Mockford bol zastrelený, keď vychádzal z reštaurácie Da Marcello (Zdroj: standard.co.uk)

BRUSEL/LONDÝN- Britského predstaviteľa americkej nadnárodnej ropnej spoločnosti Exxon Mobil zastrelili neznámi útočníci pred reštauráciou v belgickej metropole Brusel. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na britské médiá a ministerstvo zahraničných vecí.

"Môžeme potvrdiť úmrtie občana Británie, ku ktorému došlo 14. októbra. Poskytujeme konzulárnu pomoc," uviedol hovorca britského ministerstva zahraničných vecí. Britské médiá identifikovali obeť ako 60-ročného Nicholasa Mockforda, pracujúceho pre Exxon Mohil. Údajne ho zastrelili, keď odchádzal z reštaurácie v okrajovej časti Bruselu v sprievode svojej manželky.

"Sme zaskočení tragickou smrťou jedného z našich zamestnancov," uviedol hovorca ropnej spoločnosti pre britskú televíziu BBC. Správa o zastrelení Brita prenikla na verejnosť až dnes, pretože belgické médiá o prípade neinformovali.

Predstaviteľ belgickej polície, citovaný stanicou BBC, označil incident za "veľmi podobný prípad". Polícia zo začiatku pracovala s motívom, podľa ktorého útočníci strieľali, pretože im obeť prekazila pokus o krádež jeho auta. Mockforda však zabili až tromi výstrelmi, čo vyvoláva podozrenie, že sa nestal náhodnou obeťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu