Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Metanolová kauza má ďalšiu obeť: Zomrelo už 26 otrávených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Výsledky pitvy 60-ročného muža, ktorého polícia našla mŕtveho v pondelok v Ostrave, preukázali jeho úmrtie na otravu metanolom. Oznámila to dnes policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková, ktorej vyjadrenia priniesla tlačová agentúra Mediafax.

V Moravskosliezskom kraji na otravu metanolom zomrelo celkom 16 ľudí, v celej Českej republike ide o 26. obeť. Polícia objavila u tohto muža fľašky s etiketou Hrušková vodka výrobcu Ostravská likérka a upozornila na ich zrejme jedovatý obsah. "Vzhľadom na nové informácie vyzývame verejnosť, aby nekonzumovala alkohol v sklenenej fľaške s obsahom jedného litra, opatrenej etiketou Hrušková vodka a nápisom Výrobca - Ostravská likérka, OL.&.Com., s.r.o., Blodkova 381, Ostrava-Hulváky. Predmetné fľašky sú neokolkované a ich obsah môže byť vysoko toxický," varovala Holčáková.

Vzhľadom na ďalšie prípady otráv metylalkoholom polícia znovu upozorňuje na nebezpečie pitia tvrdého alkoholu z neznámych zdrojov a bez kolkov. Dnes sa na Karvinsku objavil ďalší prípad metanolovej otravy, keď polícia našla 43-ročného muža vo vážnom zdravotnom stave. Prítomnosť metylalkoholu sa uňho potvrdila, informovalaa Holčáková. V garáži našla polícia aj prázdne fľaše od alkoholu rôzneho druhu. Muž nereagoval na podnety, preto ho previezli do nemocnice a hospitalizovali.

Aj nemocnica s poliklinikou v Havířove dnes ráno prijala ďalšieho muža s podozrením na otravu škodlivým alkoholom. Je v bezvedomí, uviedol pre Mediafax námestník riaditeľa nemocnice Jaroslav Lux.Otráveného 33-ročného muža prijala nemocnica po 07.00 h. "Je v bezvedomí, na dýchacom prístroji na ARO; prítomnosť metanolu zatiaľ nie je potvrdená," dodal Lux.

V pondelok priviezli do tejto havířovskej nemocnice aj 43-ročného muža z Karvinska, otráveného metanolom. Polícia ho objavila v garáži spolu s prázdnymi fľašami od alkoholu. "Ten je na tom lepšie, pretože bol v etanolovom opojení. Rozbor uňho takisto potvrdil metylalkohol. Už je pri vedomí," povedal Lux. V havířovskej nemocnici v súčasnosti ležia traja pacienti s otravou metanolom - muža hospitalizovaného už skôr sa lekári v priebehu dneška chystajú prepustiť domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu