Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce VIDEO: Moslimské dievčatko (8) ospevuje lásku k svätej vojne!

(Zdroj: 9 news)

SYDNEY - Šokujúce zábery zobrazujú osemročné dievča, ktorého hovorí o láske k džihádu a sýrskom povstaní na moslimskej konferencii v austrálskom Sydney.

Dievča, identifikované iba ako 8-ročná Ruqaya, natočili počas príhovoru na konferencii usporiadanej austrálskou odnožou Hizb ut-Tahrir v Bankstowne na západe Sydney. Úrady teraz vyšetrujú pozadie tejto udalosti, na ktorej dieťa opisuje svoju lásku k svätej vojne, násilnému povstaniu v Sýrii či moslimskému spoločenstvu, známemu ako umma.

"Deti v mojom veku môžete vidieť na uliciach zapojené do povstania, kde riskujú svoje životy, aby priniesli jedlo, vodu a lieky ich zraneným rodinným príslušníkom. Niektoré z nich sa nikdy nevrátia k ich matkám ... Nikto nie je príliš mladý," hovorí dievčatko na videu.

Sydney sa cez víkend stalo dejiskom násilia počas demonštrácií, ktoré prebiehajú po celom svete ako protest proti anti-islamskému videu o prorokovi Mohamedovi, ktoré ho vykresľuje ako sukničkára a blázna. Pri výtržnostiach sa zranilo 17 ľudí, šesť v sobotu zatkli a obvinili. V zhromaždení sa dokonca nachádzalo aj dieťa, ktoré v rukách držalo zápalisté heslá.

"Nemôžeme stimulovať naše deti k násiliu z akéhokoľvek dôvodu, a nemôžeme ich využívať na šírenie správ, ktoré nabádajú ľudí k násiliu," zazneli rozhorčené hlasy. Polícia momentálne pátra po organizátoroch nepokojov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu