Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia chytila ​​predajcu pančovaného alkoholu: Cez internet nekupujte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: iskratv.com)

PRAHA - Polícia dnes zadržala človeka, ktorý údajne cez internet predával závadný alkohol. Nakúpil ho od neho muž z Boskovicka, ktorého v sobotu hospitalizovali s otravou metanolom. Zároveň polícia varuje ďalších prípadných zákazníkov pred konzumáciou liehoviny, povedala policajná hovorkyňa Petra Vedrová.

Predajca ponúkal podozrivú slivovicu prostredníctvom inzerátov na internete. Komunikoval pomocou e-mailovej adresy veselypetr@atlas.cz. Inzerát umiestnil napríklad na portáli Bazos.sk. "Vylúčiť však nemôžeme ani ďalšie webové stránky," uviedla hovorkyňa.
    
"Policajti dôrazne varujú občanov, ktorí si prostredníctvom vyššie uvedených alebo podobných inzerátov alkohol objednali, aby ho v žiadnom prípade nekonzumovali a ozvali sa kriminalistom na linku 158," uviedla Vedrová. Ak už niekto zakúpený alkohol vypil, mal by vyhľadať lekára.
    
Predajca v inzerátoch ponúkal "výbornú domácu slivovicu" za 230 korún. V inom inzeráte sľuboval "lahodne jemnú kvalitnú slivovicu zo sliviek". Ponuky sa objavili aj na výveskách v obchodných domoch Tesco a Kaufland v Uherskom Brode. Destilát distribuoval v PET fľašiach a možno aj v iných obaloch. Zákazníci objednávky dostávali poštou alebo ich preberali osobne.
    
Jeden z inzerátov sľuboval osobný odber aj prípadnú ochutnávku v Uherskom Brode v Zlínskom kraji. Polícia však zatiaľ nechce komentovať, či práve odtiaľ predajca pochádzal. Vedrová nechcela zverejniť ani žiadne ďalšie podrobnosti. "Muža sme zadržali, prebiehajú ďalšie úkony," uviedla Vedrová.
    
Otrávený tridsaťosemročný muž leží v Boskovickej nemocnici. Ráno bol jeho stav podľa lekárov stabilizovaný, ale naďalej vážny. V pražskej nemocnici skončil dnes okolo polidnia ďalší muž. Podľa medializovaných informácií 58-ročný muž popíjal whisky so svojim kamarátom, ktorý je v umelom spánku.

V Česku je teraz v nemocniciach kvôli otrave metanolom 38 ľudí. Za posledných 24 hodín pribudlo sedem pacientov. U troch z nich sa ale otrava zatiaľ nepotvrdila, ešte sa čaká na výsledky testov. Metylalkohol si vyžiadal už 20 obetí. Po celom Česku platí zákaz predaja alkoholických nápojov s obsahom alkoholu nad 20 percent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu