Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž chcel prepašovať vzácnu opičku vo svojich spodkách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

DILLÍ - Muža so vzácnou poloopičkou v spodkách zadržali úrady na medzinárodnom letisku v indickom hlavnom meste Dillí. Hovorca miestnych bezpečnostných zložiek (CISF) podľa servera CNN uviedol, že ochranka pri rutinnej kontrole našla poloopičku lori v spodnom prádle muža cestujúceho do Dubaja.

Druhého loriho vraj objavili úrady v koši na odpadky. Zdroje spravodajského serveru BBC ale uviedli, že aj druhý živočích bol nájdený v spodnej bielizni iného muža, ktorý tiež cestoval do Dubaja. Oboch živočíchov sa ujali ochrancovia divokej zveri. Obaja podozriví a jeden ich spolucestujúci boli vydaní colnej správe. Trojica vraj pochádza zo Spojených arabských emirátov. Obvinenie zatiaľ nebolo vznesené.

Domovom lori je južná India a Srí Lanka, kde experti varujú pred vyhynutím týchto živočíchov vo voľnej prírode. Medzi najväčších nepriateľov lori patrí odlesňovanie, v minulých rokoch ale vzrástla aj ich obľuba ako exotických domácich maznáčikov. Tieto malé poloopice v dospelosti nemerajú viac ako asi 25 centimetrov. Ochrancovia zvierat tvrdia, že pašeráci im kliešťami vytrhávajú zuby, aby znemožnili ich návrat do voľnej prírody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu