Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Majú to v rodine: Do Kongresu USA mieri najmladší z Kennedyovcov!

Joseph Kennedy III je synom Josepha P. Kennedyho II, ktorý zastupoval 8. kongresový obvod Massachusetts šesť funkčných období Zobraziť galériu (2)
Joseph Kennedy III je synom Josepha P. Kennedyho II, ktorý zastupoval 8. kongresový obvod Massachusetts šesť funkčných období (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Joseph Kennedy III, prvý člen najmladšej generácie známej politickej rodiny, ktorý kandiduje na volenú funkciu, zvíťazil vo štvrtok v primárkach demokratov v štáte Massachusetts.

Kennedy (31) porazil v štátnom 4. kongresovom obvode dvoch málo známych demokratov, keď získal asi 90 percent hlasov. V novembrových voľbách sa tak bude v súboji s víťazom republikánskych primárok uchádzať o kreslo vo federálnej Snemovni reprezentantov, ktoré vyše 30 rokov zastával liberálny demokrat Barney Frank.

Joseph Kennedy III je synom Josepha P. Kennedyho II, ktorý zastupoval 8. kongresový obvod Massachusetts šesť funkčných období (1987-1999), a vnukom zavraždeného Roberta F. Kennedyho. Absolvent Stanfordovej univerzity a práva na Harvarde slúžil v Mierových zboroch, pracoval ako prokurátor v roku 2006 spolu so svojím bratom-dvojčaťom Mattom organizoval poslednú kampaň svojho prastrýka senátora Edwarda Kennedyho, ktorý v roku 2009 zomrel na rakovinu.

Kennedy získal do polovice augusta, s priznanou pomocou rodinných konexií, na svoju kampaň vyše tri milióny dolárov, viac než ktorýkoľvek zo súčasných členov Snemovne reprezentantov za Massachusetts. V nedávnom rozhovore Kennedy uviedol, že je hrdý na dedičstvo svojej rodiny, je však odhodlaný vyslúžiť si hlasy voličov sám. Rozhodnutie uchádzať sa o verejnú funkciu označil za výsledok svojich životných skúseností a túžby pomáhať ľuďom.

Uplynulé dva roky boli prvými od zvolenia jeho prastrýka Johna F. Kennedyho do Snemovne reprezentantov v roku 1946, počas ktorých vo volenej funkcii vo Washingtone nepôsobil žiaden z členov rodiny Kennedyovcov. John F. Kennedy neskôr pôsobil v Senáte a v roku 1960 ho zvolili za prezidenta. Robert F. Kennedy bol jeho ministrom spravodlivosti, neskôr senátorom za New York. Zavraždili ho v roku 1969 počas prezidentskej kampane.

Víťazstvo Josepha Kennedyho III prišlo krátko po tom, ako jeho príbuzná Caroline Kennedyová vystúpila na nominačnom zjazde demokratov v severokarolínskom Charlotte, kde delegátom povedala, že opätovné zvolenie prezidenta Baracka Obamu je dôležité pre budúcnosť krajiny práve tak, ako bolo zvolenie jej otca v roku 1960.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu