Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná irónia: Roky cestovali po svete, pár metrov od domu ich zrazil vlak!

Daniela a Daniel zahynuli tragicky
Daniela a Daniel zahynuli tragicky (Zdroj: gazetesok.com)

GRANICHEN - Osud im nedoprial! Mladý pár zo Švajčiarska strávil posledných päť rokov cestovaním po svete a spoznávaním nových krajín a kultúr. Dva dni po návrate domov zomreli - len niekoľko metrov od domu ich zrazil vlak.

K obrovskému nešťastiu došlo v stredu večer v meste Granichen. Daniela Weissová a Daniel Oelter (obaja 38) prechádzali neďaleko svojho domu cez koľajnice a to sa im stalo osudným. Zachytil ich totiž vlak. Daniel bol na mieste mŕtvy, jeho partnerka zomrela na druhý deň ráno v nemocnici.

Je to veľmi smutná irónia, pretože dvojica precestovala tie najnebezpečnejšie miesta sveta ako Ázia či Stredný Východ, kde sa im nič nestalo. "Bála som sa o nich každý deň, keď boli na cestách. Strach som prestala mať, až keď sa vrátili domov. A potom sa stalo toto," povedala zdrvená Danielina matka Margit, ktorá tak prišla o jediné dieťa.

Sympatickí Švajčiari spolu chodili od roku 2005. Ich najväčšou záľubou bolo cestovanie, kvôli ktorému predali všetok svoj majetok, odišli z práce a vydali sa do sveta. Domov ich priviedol boľavý zub. V marci sa totiž u Daniely vyvinula ťažká infekcia, ktorá neustupovala. Potrebovala odborné vyšetrenie, a tak sa spolu s priateľom vrátila domov. Rodnú vlasť si však bohužiaľ už ani jeden z nich neužil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu