Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajtom holdujúcim alkoholu sa v Rusku sprísňujú pravidlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: narconon.ca)

MOSKVA - Podniky, v ktorých sa podáva alkohol, nesmú navštevovať policajti vo Voroneži na juhozápade Ruska. Majú tiež zakázané v neskorých večerných hodinách riadiť. Spôsobujú príliš dopravných nehôd, a preto si vyslúžili špeciálne opatrenia, v Rusku zatiaľ nevídané.

 

Zamestnanci polície voronežskej oblasti boli nútení podpísať dokument, v ktorom sa zaväzujú dodržiavať nové bezpečnostné opatrenia. V akúkoľvek dennú dobu nesmú navštevovať reštaurácie, ktoré podávajú alkohol, a nesmú po desiatej hodine večer riadiť súkromný automobil. Dôvodom je rada vážnych dopravných nehôd z nedávnej doby, ktorých vinníci boli značne opití policajti.

Ako uvádza denník Kommomolskaja pravda, historicky prvé "protialkoholové nariadenie" vyvolalo údiv medzi policajtmi v celej krajine. Nové pravidlá sa nepáčia samotným policajtom a o ich právoplatnosti pochybujú aj právnici.

Problém alkoholizmu medzi Rusmi je všeobecne známy. Pokúšal sa proti nemu bojovať od polovice 80. rokov aj posledný sovietsky vodca Michail Gorbačov. Súčasný prezident Vladimir Putin aj premiér Dmitrij Medvedev patria tiež k odporcom tohto zlozvyku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu