Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajné nedorozumenie: Omylom postrelili dvoch inštruktorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Dvoch amerických policajných inštruktorov postrelila v Mexiku tamojšia polícia, ktorá si ich pomýlila s hľadanými únoscami. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na mexické bezpečnostné zdroje.

Mexická federálna polícia prenasledovala v piatok vozidlo s Američanmi s podozrením, že ide o únoscov. Neďaleko mesta Cuernavaca mexickí policajti spustili streľbu, pri ktorej zasiahli dvoch mužov na zadnom sedadle, pričom šofér vyviazol bez zranení. Oboch postrelených museli hospitalizovať - jedného so zranenou nohou a druhého s priestrelom brucha a ruky.

"Všetko sa stalo kvôli nedorozumeniu," konštatoval nemenovaný zdroj z prostredia mexickej vlády. Vozidlo, v ktorom postrelení Američania cestovali, malo diplomatické značky a viedol ho príslušník mexickej námornej pechoty. Policajní inštruktori z USA pomáhajú polícii v Mexiku s výcvikom.

Americké veľvyslanectvo zatiaľ nepotvrdilo priebeh udalosti, ktorú médiá pôvodne interpretovali ako útok voči pracovníkom amerického veľvyslanectva. K streľbe došlo na ceste v horskej oblasti, kde v minulosti operovali drogové a zločinecké gangy i ľavicoví povstalci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu