Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hizballáh: Raketami môžme zabiť desaťtisíce Izraelčanov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BEJRÚT - Iránom podporované militantné libanonské hnutie Hizballáh dnes oznámilo, že môže presne riadenými raketami zabiť desaťtisíce Izraelčanov útokmi na konkrétne ciele v židovskom štáte.

"Oznamujem Izraelčanom, že máte niekoľko cieľov, aj keď nie veľa... ktoré možno zasiahnuť presnými raketami... a tie my máme," uviedol podľa agentúry Reuters v prejave generálny tajomník Hizballáhu Hasan Nasralláh.

Šéf Hizballáhu mal prejav pri príležitosti Dňa Jeruzalema, ktorý sa slávi každý rok posledný piatok posvätného mesiaca ramadán - v súlade s tradíciou, založenou ajatolláhom Chomejním, zosnulým najvyšším vodcom Iránu.

Nasralláh upozornil, že nebude tieto ciele menovať. Neuviedol ani to, či sú rakety novozískanými zbraňami Hizballáhu. Hnutie podľa jeho šéfa môže zasiahnuť obmedzený počet cieľov v Izraeli, čo si vyžiada hromadné straty - zrejme ide o narážku na izraelské jadrové zariadenia.

"Zasiahnutie týchto cieľov malým počtom rakiet zmení... životy státisícov sionistov na skutočné peklo a môžeme hovoriť o desaťtisícoch mŕtvych," dodal Nasralláh. Izrael je jedinou krajinou Blízkeho východu, ktorej sa netýka Zmluva o nešírení jadrových zbraní. Židovský štát však nikdy nepotvrdil ani nevyvrátil, že takéto zbrane vlastní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu