Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Demolátor (23) z diaľnice: Búral autá, rozbil celu a napadol policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: typepad.com)

JIHLAVA – Zahraničný študent (23) z Kazachstanu po sebe na českej diaľnici, ale aj policajnej stanici zanechal riadnu spúšť. Mladý agresor najprv predviedol bláznivú a demolačnú jazdu na D1, a keď sa ho policajtom podarilo dolapiť, vo vyčíňaní pokračoval aj v cele!

Kazach, ktorý začiatkom júla ohrozoval arogantnou jazdou vodičov na diaľnici D1, si opäť zavaril. Keď ho totiž strážcovia zákona zavreli do policajnej cely, začal sa správať ako zmyslov zbavený. „Po zadržaní sa v policajnej cele choval agresívne, ničil jej vnútorné vybavenie a fyzicky napadol policajta, ktorý ho v cele kontroloval,“ prezradila policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Prípad šialeného študenta nemá podľa kriminalistov na Vysočine obdoby. Policajti 3. júla prijali niekoľko oznámení o nebezpečnom riadení vodiča auta s pražskou značkou na diaľnici D1 v smere na Brno. „Vodič na diaľnici nebezpečne manévroval, opakovane zastavil uprostred cesty, vystúpil z auta a napádal posádky prechádzajúcich áut,“ dodala hovorkyňa.

Agresívny mladík sa dokonca pokúšal vytláčať autá z jazdných pruhov, a po tom do niektorých úmyselne narážal. Bláznivým vyčíňaním tak spôsobil minimálne dve dopravné nehody. Arogantný šofér nereagoval na výzvy policajtov a prechádzaním medzi pruhmi bránil policajným autám, aby ho predbehli. Nebezpečná jazda skončila až na 178. kilometri diaľnice, kde auto odstavil v pripojovacom pruhu a policajti ho okamžite zadržali.

Mladík má teraz na krku niekoľko obvinení, a to z pokusu ťažkého ublíženia na zdraví, výtržníctva, poškodenia cudzej veci a z násilia proti úradnej osobe. Za jeho čierne konto prečinov mu teraz hrozí až 12 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu