Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

K masakru v kine dôjsť nemuselo: Holmes poslal vopred plány psychiatrovi

James Holmes prvýkrát na súde
James Holmes prvýkrát na súde (Zdroj: 9news.com)

AURORA - Niekoľko dní pred streľbou v kine na predmestí amerického Denveru poslal James Holmes svoj zápisník s plánmi masakry psychiatrovi z univerzity štátu Colorado. Oznámila to dnes televízia FoxNews s odvolaním sa na policajné zdroje.

Balík s Holmesovým zápisníkom však zostal asi týždeň nepovšimnutý v poštovej miestnosti univerzity, kde ho objavili až tento pondelok. Obsah notesa v súčasnosti skúmajú experti FBI. "Vo vnútri balíka bol zápisník plný podrobností o tom, ako chcel zabíjať ľudí. Boli tam kresby toho, čo sa chystal urobiť, kresby a nákresy masakry," uviedol pre FoxNews jeden z citovaných zdrojov.

Podľa informácií novín Daily News sa na samotke zadržiavaný Holmes snažil zistiť od jedného zo zamestnancov väznice, aký sa končí nový film o Batmanovi, počas ktorého spustil osudnú streľbu. "Videli ste ten film? Ako sa končí?," spýtal sa 24-ročný Holmes pracovníka väzenia, ktorého bizarná otázka šokovala.

Mladík si v piatok pozrel v kine na predmestí Denveru len asi prvú pol hodinu filmu. Následne vyšiel von zo sály a po návrate spustil paľbu do nič netušiacich divákov. Zastrelil pritom 12 ľudí a ďalších 58 zranil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu