Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tragédia v Chorvátsku: Najhoršie zranené sú 13-ročné dvojičky!

Zranených po nehode previezli do nemocníc
Zranených po nehode previezli do nemocníc (Zdroj: Blesk.cz)

ZÁHREB - Väčšina českých turistov z autobusu, ktorý havaroval v Chorvátsku, sa včera vrátila domov. Najťažšie zranení však stále zostávajú v tamojších nemocniciach. Medzi nimi sú aj trinásťročné dvojčatá Natália a Tereza, ktoré dopadli zo všetkých najhoršie.

Lekári sestry operovali v sobotu neskoro večer. Jedno z dvojčiat, ktoré je vo vážnejšom stave, navyše podľa chorvátskeho serveru jutarnji.hr stále ešte nie je pri vedomí. Má poranené obe nohy, mozog a je napojené na pľúcnu ventiláciu. Informoval portál blesk.cz.

V nemocnici sú s nimi už aj ich rodičia. "Hovorili sme zatiaľ len s Natálkou. Je ešte vydesená, ale je to dobré," povedali novinárom s tým, že dievčatá išli na dovolenku s babičkou. "Ako sme sa dozvedeli, čo sa stalo, ihneď sme išli na miesto," dodali rodičia.

V chorvátskych nemocniciach je teraz zvyšných sedem cestujúcich. Päť z nich zostáva hospitalizovaných v meste Gospić, podľa chorvátskeho portálu večernji.hr sú dvaja pacienti na jednotke intenzívnej starostlivosti. O tom, ako dlho budú ešte potrebovať liečbu, sa rozhodne v najbližších dňoch.

Podľa chorvátskych médií sú dvojčatá sesternicami šesťročného dievčatka, ktoré sa stalo jedinou detskou obeťou tragickej nehody. Do Chorvátska cestovali so svojou babičkou, ani tá, bohužiaľ, neprežila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu