Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Vinníkov požiaru pri Aténach zadržala polícia: Spravili to neúmyselne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KERATEA - Požiar poháňaný silným vetrom zachvátil dnes viacero domov pri gréckom meste Keratea neďaleko Atén. Pri jeho hasení utrpeli zranenia dvaja požiarnici, pričom jeden z nich utrpel vážne popáleniny. Informovali o tom miestne úrady.

Požiar sa rozpútal po veľmi suchom počasí, keď sa pravdepodobne chytila horieť suchá tráva. Plamene ohrozovali okrajove časti miest Keratea a Palea Fokaia, nachádzajúcich sa približne 60 kilometrov južne od Atén, no rýchlo sa šírili k ďalším obytným zónam.

Pre silný vietor nemohli požiarnikom pomáhať dve špeciálne hasičské lietadlá. Nahradil ich jeden vrtuľník a štyri menšie lietadlá. Do boja s požiarom nasadili 74 hasičských vozidiel. Úrady evakuovali domov dôchodcov, v ktorom žije 42 ľudí. V okolí Atén horeli ďalšie štyri požiare. Jeden v časti Pallini, ohrozuje závod na výrobu zmrzliny, pred ktorým sa chytilo horieť viacero zaparkovaných vozidiel.

Grécka polícia zatkla štyroch ľudí podozrivých z neúmyselného spôsobenia rozsiahleho prírodného požiaru, ktorý od soboty sužuje oblasť južne od Atén. Podľa policajných zdrojov vinníci spôsobili požiar pri zváraní na stavbe, keď iskra preskočila suchú trávu a zapálila ju. Kvôli silnému vetru sa plamene rýchlo rozšírili. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu