Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zemetrasenie na juhovýchode Turecka zranilo 23 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - Stredne silné zemetrasenie, ktoré vo štvrtok zasiahlo juhovýchod Turecka, po sebe okrem poškodených budov zanechalo aj najmenej 23 zranených. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Anadolu, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie úradu guvernéra postihnutej provincie Şirnak. Vo väčšine prípadov však podľa neho ide o ľahšie zranenia.

 

Vyhlásenie tiež hovorí o 25 poškodených budovách vrátane mešity v meste Şirnak, ktorej minaret zemetrasenie nevydržal a zrútil sa. Podľa údajov seizmologického ústavu v Istanbule zasiahli juhovýchod krajiny v skorých ranných hodinách otrasy s magnitúdou 5,5. Epicentrum lokalizovali iba niekoľko kilometrov od hraníc s Irakom a Sýriou. V nedeľu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0 aj oblasť juhozápadného pobrežia Turecka, kde viacero ľudí skončilo v nemocnici po tom, ako v panike vyskočili z budov. 

Zemetrasenie v Turecku zabíjalo naposledy v novembri minulého roka, keď po otrasoch s magnitúdou 5,6 hlásili 40 mŕtvych. Mesiac predtým na východe krajiny zahynulo vyše 600 ľudí. V roku 1999 zasiahli husto obývané časti severozápadného Turecka dve silné zemetrasenia, ktoré po sebe zanechali okolo 20-tisíc mŕtvych.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu