Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská razia v Nemecku: Zatýkali Moslimov napojených na teroristov!

Policajt opúšťa dom, v ktorom žil vodca ultrakonzervatívnej islamskej skupiny Salafist.
Policajt opúšťa dom, v ktorom žil vodca ultrakonzervatívnej islamskej skupiny Salafist. (Zdroj: SITA)

BERLÍN/BRATISLAVA – Megarazia v nemeckých mestách! Proti moslimským salafistickým extrémistom, ktorí majú byť napojení na teroristické siete, dnes zasahovala nemecká polícia až na 70 miestach po celej krajine, uviedli to policajné zdroje pre agentúru DPA.

Skupiny, ktoré boli podozrivé z toho, aby nabádali islamistov k násiliu a vytvárali kontakty na teroristické siete, preverovalo až 1000 policajtov v mešitách ako aj v priestoroch mešitových spolkov.

Nemecký minister vnútra Hans-Peter Friedrich informoval, že zakázal salafistickú skupinu Millatu Ibrahim. Dnešné domové prehliadky by podľa jeho slov mohli odkryť dôkazy, ktoré by umožnili zákaz ďalších dvoch organizácií.

Nemecké úrady nedávno zvýšili monitoring ultrakonzervatívnych salafistických skupín. Urobili tak po sérii násilných zrážok s nemeckou políciou, pripomenula agentúra Reuters.

Salafizmus je islamsko-fundamentalistické hnutie. V Nemecku má mať asi 3800 prívržencov. Vzorom radikálnej moslimskej skupiny sú „predkovia“, arabsky „salaf“, ktorými sa myslia tri prvé generácie Moslimov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu