Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Letecké nešťastie v Česku: Armáda uzavrela letisko, hrozí únik radiácie!

Letecké nešťastie v Čechách Zobraziť galériu (4)
Letecké nešťastie v Čechách

ČÁSLAV – Letecká tragédia sa dnes stala počas pristávania na českom letisku v Čáslavi. Vojenské lietadlo, ktoré malo v tej dobe na palube 23 pasažierov zišlo z dráhy a začalo horieť. Stalo sa to krátko pred dvanástou hodinou. Pôvodné informácie hovorili o 19 zranených, ich počet sa najnovšie znížil na šesť. Armáda uzavrela priestor v okolí nešťastia. Hrozí únik radiácie.

Na palube bolo 14 Rusov a 9 Čechov. Pri páde sa vážne zranilo šesť ľudí, z toho päť Rusov a jeden Čech. Jedného pacienta previezli pri vedomí do pražskej vinohradskej nemocnice s popáleninami na 10 percentách tela, uvádza tn.cz. Ľahšie zranených sanitky previezli do nemocnice v Kolíne.

Pri záchrannej akcii sa zranil aj jeden z hasičov, počet zranených sa tak ustálil na sedem. Pôvodné informácie o 19 zranených sa nepotvrdili. Niektorých prevezených pacientov totiž záchranári evidovali viackrát, uviedol námestník riaditeľa stredočeskej záchranky Petr Mach.

Ruské monitorovacie lietadlo typu Antonov AN-30, ktoré je súčasťou projektu Open Sky, zišlo asi 200 metrov z pristávacej dráhy a v kabíne začalo následne horieť, uviedla hovorkyňa čáslavskej základne Denisa Smitalová. O nešťastí informuje český portál idnes.cz.

Podľa prvých správ malo lietadlo problémy s podvozkom, ktorý sa pri pristávaní nevysunul. Podľa reportérky TV Nova je stroj zlomený na polovicu. Priestor od krídel až po chvost lietadla zhorel. Na miesto nehody vyrazilo desať sanitiek, dva vrtuľníky a posilnené hasičské jednotky, ktoré zápasili s ohňom vyše 30 minút.

Podľa informácií TV Nova by sa mali na lietadle nachádzať röntgenové žiariče, používané pri leteckom snímokvaní, hasiči uzavreli okolie havarovaného lietadla. Budú preverovať, či uniklo žiarenie.

Letecké nešťastie v Česku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČTK)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu