Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chlapec (†18) prichytený pri bozku s mužom skočil z mosta!

Dharun Ravi
Dharun Ravi (Zdroj: SITA)

NEW BRUNSWICK - Bývalého študenta americkej Rutgersovej univerzity z Indie Dharuna Raviho, ktorý len niekoľko dní pred samovraždou svojho spolubývajúceho použil webkameru na jeho sledovanie, keď bozkával iného muža, dostal v pondelok 30 dní väzenia.

Sudca takisto udelil 20-ročnému Indovi tri roky podmienečného trestu.
      
Ide o nezvyčajný, emotívny a tragický prípad, ktorý sa zaoberal vážnymi následkami nesprávnych rozhodnutí mladých ľudí v internetovom veku. Prípad vyvolal celoštátnu diskusiu o šikanovaní a zákonoch trestajúcich zločiny z nenávisti.
      
Sudca dodal, že neodporúča Raviho deportáciu do Indie, kde sa mladík narodil a kde má stále občianstvo. Ravimu však nariadil odborné konzultácie a zaplatenie 10.000 dolárov, ktoré pôjdu na program na pomoc obetiam zločinov, spáchaných na základe predsudkov.
      
Prípad sa začal v septembri 2010, keď Ravimu náhodne pridelený študent-nováčik požiadal Inda, aby sa zdržiaval mimo izby, lebo chce mať so svojím hosťom súkromie.
      
Ravi išiel do izby kamaráta a na diaľku spustil svoju webkameru. Spolu s kamarátom si pozrel iba niekoľko sekúnd toho, ako Tyler Clementi bozkáva hosťa - súd uviedol len jeho iniciály M.B. Mladíci to však okamžite oznámili ostatným prostredníctvom správ a odkazov na sociálnej sieti.
      
Neskôr kamarátka Molly Weiová ukázala niekoľko sekúnd videa ďalším študentom na internáte.
      
Keď 18-ročný huslista Clementi o dva dni neskôr znovu požiadal o súkromie, Ravi súhlasil - a potom povedal kamarátom, ako môžu získať prístup na jeho webkameru.
      
Kamera však nebola zapnutá, keď M.B. prišiel na návštevu. Podľa výpovede svedkov ju Clementi odpojil a samotný Ravi ju tiež znefunkčnil.
      
Nasledujúcu noc spáchal Clementi samovraždu skokom z Mosta Georgea Washingtona, ktorý spája newyorskú štvrť Manhattan so štátom New Jersey. Clementi pred skutkom niekoľkokrát prezeral Raviho konto na sociálnej sieti Twitter.
      
Po jeho smrti aktivisti za práva homosexuálov uvádzali Clementiho ako príklad hrozných následkov šikanovania mladých homosexuálov. O tragédii rozprával dokonca aj prezident Barack Obama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu