Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zmiznutie Maddie McCannovej: Možno žije, polícia má tri horúce stopy!

Maddie sa stratila pred piatimi rokmi
Maddie sa stratila pred piatimi rokmi (Zdroj: anorak.co.uk)

LONDÝN - Ako na hojdačke si musia pripadať rodičia malej Maddie McCannovej, ktorá pred piatimi rokmi zmizla počas dovolenky v Portugalsku. Tamojšia polícia síce odmietla prípad znovu otvoriť, minulý týždeň sa ale objavili tri horúce stopy, ktoré preverujú britskí detektívi.

Na svetlo sveta sa dostáva čoraz viac faktov, ktoré dokazujú, ako fatálne portugalská polícia pochybila. Najnovšie vysvitlo, že telefonáty, v ktorých ľudia oznamovali, že Maddie videli, vyšetrovatelia vôbec nepreverili. K dispozícii údajne mali niekoľko stôp, pomocou ktorých mohli nezvestné dievčatko vypátrať.

1. stopa

Prvou indíciou bol telefonát Karen Sissonovej, ktorá je presvedčená, že Madeleine videla v kempe niekoľko hodín vzdialenom od miesta zmiznutia 6. mája 2007. Bývala vraj v karavane spoločne s nemeckou rodinou, na ktorej členov sa ale vôbec nepodobala a správala sa, akoby k nim nepatrila. Vyzerala tiež veľmi vyčerpane.

2. stopa

Detektívi objavili záznam z rezervačného systému kempu. Z neho vyplýva, že nemeckí manželia do svojej rezervácie na meno Karsten Mayer tretie dieťa uviedli až dodatočne. Pôvodne si objednali len miesto pre karavan s dvoma dospelými a dvoma deťmi.

3. stopa

Auto, ktorým rodina pricestovala, malo veľmi podozrivú poznávaciu značku začínajúcou písmenami BE. Tento typ pritom už v čase zmiznutia dievčatka neplatil takmer 40 rokov. Vozidlo bolo navyše vyrobené až v deväťdesiatych rokoch. Nie je preto vylúčené, že poznávacia značka i meno, na ktoré sa nemecká rodina ubytovala, boli falošné.

"Pani Sissonová urobila všetko, čo mohla a jej konanie bolo absolútne správne," uviedol hovorca manželov McCannových, ktorí laxný prístup portugalskej policie dlhodobo kritizujú a snažia sa dcéru nájsť na vlastnú päsť. Vďaka iniciatíve britského premiéra Davida Camerona sa pred časom prípadu chopil Scotland Yard, ktorý preveruje nové skutočnosti. Správu priniesol Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu