Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hinduistu Rolanda (†33) zavraždili mladí Slováci: Išlo o zvrhlý gruppensex!

Roland Atefie Zobraziť galériu (3)
Roland Atefie

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Zhnijú vo väzení! Dvaja Slováci (22,31) podľa súdu bezcitne zavraždili Viedenčana Rolanda Atefieho (†33) a budú za to pykať do konca života. Rakúskeho hinduistu najprv zlákali na sex. Na miesto radovánok ho dobodali na smrť a okradli.

Muža objavili chodci 29. júna na viedenskej ulici s viacerými bodnými ranami nožom. Neďaleko mŕtvoly policajti našli cestovné lístky slovenských železníc. Podľa prvých zistení rakúskej polície mala obeť večer pred smrťou stráviť v spoločnosti troch slovenských občanov, ktorí následne zmizli bez stopy.

Trojica mala s Atefiem už pred činom nocovať vonku, v okolí prepúšťacieho kanálu Liesingbach. "Za informácie, ktoré povedú k zatknutiu páchateľov a objasneniu činu, je vypísaná odmena vo výške 5-tisíc eur," uviedla po čine hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Počas vyšetrovania sa zistilo, že Slováci stretli Rolanda v metre a dávali mu sexuálne návrhy, na ktoré pristúpil. Išlo im však iba o krádež, z ktorej sa nakoniec vykľula brutálna vražda. Slovákov zadržala polícia začiatkom septembra na základe európskeho zatýkacieho rozkazu a putovali do väzby, odkiaľ ich neskôr vydali do Rakúska.

Na tele zavraždeného hinduistu našli DNA jedného zo zadržaných, 31-ročného muža. Súd neuznal žiadne poľahčujúce okolnosti a vymeral dvom z nich doživotie. Súd zatiaľ nerozhodol či si trest odpykajú v Rakúsku alebo na Slovensku.

Podľa posledných informácií sa dvojica voči verdiktu krajinského súdu odvolala. Informoval o tom sudca Roland Weber.

Prvá stopa: Pri mŕtvole sa našli slovenské lístky na vlak

Hinduistu Rolanda (†33) zavraždili
Zobraziť galériu (3)

Hinduistu Rolanda (†33) zavraždili
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu