Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Varovný štrajk na letiskách v Nemecku sa skončil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Varovný štrajk, ktorý sa dnes z iniciatívy odborov zamestnancov verejných služieb Verdi konal na nemeckých letiskách, sa dnes popoludní skončil. Kvôli protestnej akcii, ktorú naplánovali odborári na obdobie krátko pred plánovanými rokovaniami o mzdových požiadavkách, museli v Nemecku zrušiť stovky letov.

Predstavitelia Verdi požadujú pre svojich viac ako dva milióny členov zvýšenie miezd o 6,5 percenta, najmenej však o 200 eur. Ponuku na zvýšenie platov o 3,3 percenta v priebehu 24 mesiacov odmietli na ostatných rokovaniach. Ich ďalšie kolo sa uskutoční už v stredu a vo štvrtok.

Na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom museli dnes zrušiť 550 z 1300 naplánovaných letov. Ďalšími najviac postihnutými letiskami boli Mníchov, Düsseldorf, Stuttgart a Kolín nad Rýnom-Bonn.

Letecká spoločnosť Lufthansa zrušila dnes viac ako 400 z plánovaných 1850 liniek. Do druhej štrajkovej akcie odborov Verdi, do ktorej sa zapojili aj zamestnanci ďalších odvetví, napríklad prímestskej dopravy, odvozu komunálneho odpadu, sporiteľní či ozbrojených zložiek, sa zapojilo v celom Nemecku okolo 215.000 zamestnancov. Prvá začiatkom marca prilákala 130.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu