Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

S amnéziou žila 37 rokov: Plastika oživila odporný zážitok!

Zahia chce, aby bol páchateľ potrestaný
Zahia chce, aby bol páchateľ potrestaný (Zdroj: leParisien.fr)

PARÍŽ - Francúzka Zahia Hameurlaine (56) sa pred 37 rokmi stala obeťou únosu, týrania a znásilnenia. Stratila pamäť a zostala prekvapená, keď sa jej narodil syn, o ktorého otcovi nemala ani poňatia. V lete 2010 sa však prihodilo čosi, čomu sa hovorí medicínsky zázrak. Po prebratí z narkózy pri jednej z plastických operácií, ktoré musela absolvovať, sa jej zrazu spomienky vrátili.

Rozpomenula sa, ako ctiteľ požiadal rodičov o jej ruku a tí ho odmietli. Muž sa hlboko urazil, počkal si na ňu a uniesol ju. Ocitla sa v dielni, kde ju bil železnou tyčou a nakoniec znásilnil. Pomstil sa za to, že si ho nevzala.

Zahia pred niekoľkými mesiacmi podala oznámenie na políciu pre pokus o vraždu, únos a znásilnenie. Po takej dlhej dobe by zadržaniu násilníka mohla pomôcť analýza DNA jej syna. Vyšetrovateľ Jean Sannier je presvedčený, že zločin bude potrestaný: "Poznáme už meno páchateľa a vieme, že žije v Lyone."

Prípad však komplikuje smrť Zahiinej matky, ktorá by mohla podať o jej utrpení svedectvo. Táto veriaca moslimka totiž svojej dcére povedala, že jazvy na hlave, kvôli ktorým musela byť veľakrát operovaná, má z hojdačky. Objavila sa ale aj iná verzia, podľa ktorej pred 37 rokmi spadla Zahia pod nákladné auto a utrpela tak práve zranenia na hlave. Kde je pravda, musí zistiť polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu