Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dievča z autobusu hrôzy prehovorilo: Za haváriu môže DVD!

V osudnom tuneli zahynulo 22 detí
V osudnom tuneli zahynulo 22 detí (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Príčinou utorkovej tragickej nehody belgického autobusu vo švajčiarskom tuneli s najväčšou pravdepodobnosťou bola nepozornosť vodiča súvisiaca s diskom s filmom.

Potvrdzujú to slová viacerých svedkov vrátane nemenovaného, ťažko zraneného belgického dievčaťa, ktoré svojmu otcovi potvrdilo, že posledné, čo si pamätá, bolo, ako učiteľ išiel za vodičom s DVD nosičom. Informujú o tom v nedeľu švajčiarske médiá, ktoré citujú aj slová švajčiarskeho vyšetrovateľa. Podľa jeho slov krátko pred nárazom na monitoroch naskočil obraz s ponukou filmov. Vylúčil však existenciu svedectva o prítomnosti inej osoby v prednej časti vozidla pri vodičovi. V tej našlo svoju smrť šesť dospelých.

Autobus s 52 cestujúcimi, väčšinou deťmi, ktoré sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo švajčiarskom alpskom stredisku Val d'Anniviers, havaroval v utorok večer v diaľničnom tuneli pri švajčiarskom meste Sierre. Vozidlo z neznámeho dôvodu náhle vybočilo z dráhy a následne vo vysokej rýchlosti vrazilo do steny na konci núdzového odstavného pruhu. Výsledkom je 28 mŕtvych a niekoľko ťažko zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu