Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Unesených 25 čínskych robotníkov na Sinaji prepustili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁHIRA - Dvadsaťpäť čínskych robotníkov, ktorých v utorok uniesli beduíni na egyptskom Sinaji, dnes prepustili. Informovali o tom čínske médiá.

Všetci pracovníci "sú v dobrom stave", uviedla tlačová agentúra Sinchua. Ozbrojení beduíni zadržali skupinu robotníkov počas ich cesty autobusom do cementárne na severe Sinajského polostrova. Ozbrojenci požadovali od vlády prepustenie piatich svojich príbuzných, uväznených po bombovom útoku v roku 2004 v prímorskom letovisku Taba, kde zahynulo 31 ľudí.

Išlo o najnovší zo série únosov, ktoré vyvolali obavu o bezpečnosť čínskych pracovníkov v zámorí. Čína pred tým vyhlásila, že je "šokovaná" sobotňajším únosom 29 čínskych robotníkov, ktorých zadržiavajú povstalci v sudánskom regióne Južný Kordofán.

Otázka bezpečnosti pracovníkov v zahraničí vyvolala širokú pozornosť v Číne, kde ministerstvo zahraničných vecí varovalo, že ľudia by si mali uvedomovať riziko a zvýšiť svoju bezpečnosť.

Únosy v Sudáne a Egypte skomplikovali pôsobenie čínskych firiem a robotníkov na rizikových miestach, ktorým sa západné firmy väčšinou vyhýbajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu