Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Slávna Adrienne (25) zomrela na záhadnú chorobu, plače rodina aj celebrity

Adrienne so svojimi slávnymi priateľmi Zobraziť galériu (2)
Adrienne so svojimi slávnymi priateľmi (Zdroj: swns.com)

DOVER - Hollywoodske hviezdy smútia pre svoju priateľku a nesmierne inšpiratívnu dievčinu (†25), ktorá zomrela na strašnú chorobu. Lekári si doteraz nie sú istí, čo ju vlastne zabilo.

Dlho sa domnievali, že Adrienne Greenwayová trpí syndrómom predčasného starnutia. Pacienti s desivou genetickou chorobou zvanou progeria sa ale málokedy dožijú adolescencie. Odborníci chceli preto dievča podrobiť ďalším testom, aby určili, či nejde o nejakú úplne novú chorobu.

Toho sa už ale Adrienne nedožila, zomrela vo svojich dvadsiatich piatich rokoch na zápal pľúc. "Už jej prorokovali smrť niekoľkokrát, ale vždy to zvládla. Tentoraz to bolo iné. Vedela to a my tiež. Dokonca si naplánovala vlastný pohreb. Mala to byť oslava života," povedala matka Alisson americkým médiám.
 
Život odvážnej mladej ženy bol naozaj neuveriteľný. Veľa cestovala a venovala sa charite. Vďaka tomu sa zoznámila a spriatelila s mnohými slávnymi ľuďmi. Medzi jej hviezdnych priateľov patrila napríklad Sienna Miller, Gwyneth Paltrow alebo Jude Law. Tí sa spolu s ďalšími celebritami zúčastnili Adrienninho pondelkového pohrebu. Law na ňom o svojej úžasnej kamarátke predniesol reč.

"Jude nám bol v ťažkých chvíľach obrovskou oporou. Trval na tom, že prednesie smútočnú reč. Zaspomínal v nej na všetky šťastné chvíle, ktoré s našou skvelou dcérou prežil. Spomenul napríklad, ako žartovala, že si kvôli svojmu zdravotnému stavu môže kupovať lacnejšie oblečenie, pretože nosí detskú veľkosť," dodala so smutným úsmevom Alisson.

Šaty na poslednú cestu statočnej a optimistickej Adrienne, ktorá sa svojou záhadnou chorobou bojovala ako lev a ešte stačila pomáhať ostatným, venovala hviezdna návrhárka Stella McCartney.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu