Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

McDonald's nepreplácal nadčasy, žena dostane 250 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Reštaurácia spoločnosti McDonald's vo francúzskom Bretónsku má zaplatiť 250 000 eur svojej bývalej zamestnankyni ako úhradu jej nadčasov. O tejto rekordnej kompenzácii rozhodol v decembri zmierovací súd. Spoločnosť sa proti rozsudku odvolala.

Sťažovateľka začala pracovať v reťazci v roku 1999 a vypracovala sa na riaditeľku spoločnosti, ktorá prevádzkuje štyri reštaurácie McDonalds v oblasti Côtes-d'Armor. Od roku 2006 chodila do práce často už okolo piatej hodiny ráno a odchádzala až okolo polnoci, a to bez akejkoľvek kompenzácie.

"Mladá vedúca pracovníčka pracovala takmer sedem dní v týždni. Bola vystavená obrovskému tlaku a bola pod silným vplyvom firmy. Ani si neuvedomovala, čo sa s ňou deje," povedala jej obhajkyňa. Dodala, že ženu po čase postihla hlboká depresia a musela z miesta odísť.

Podobné prípady sa riešili aj v Japonsku. V roku 2009 tu musela spoločnosť McDonald's zaplatiť 50 000 eur jednej žene, ktorej roky nepreplácali nadčasy. Ten istý rok zomrela v Japonsku 41-ročná vedúca jednej z prevádzok na krvácanie do mozgu. Podľa pracovného úradu bola príčinou úmrtia prepracovanosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu