Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Obamovci si užívali Vianoce na Havaji

Barack Obama si užíval chvíle s rodinou Zobraziť galériu (5)
Barack Obama si užíval chvíle s rodinou (Zdroj: SITA)

HONOLULU - Americký prezident Barack Obama strávil v utorok teplé slnečné popoludnie s rodinou na jednom z najobľúbenejších miest na potápanie sa na havajskom ostrove Oahu.

Obamovci tam vypustili do mora štyri zelené morské korytnačky. Prírodná rezervácia pri zálive Hanauma je vzdialená 40 minút jazdy autom od pláže Kailua, kde majú Obamovci prenajatý dovolenkový dom. Park je obľúbeným cieľom Obamovcov, navštevujú ho každé vianočné sviatky vždy v utorok, kedy býva pre verejnosť uzavretý.

Tento rok americký prezident s rodinou vypustili do priezračnej vody zálivu štyri zelené 18-mesačné morské korytnačky, ktoré sa narodili v neďalekom akváriu Parku morského života. Je jediným miestom v USA, ktoré vie v zajatí rozmnožiť zelené morské korytnačky.

Prezidentovým dcéram Malii a Sashe sa malé korytnačky tak zapáčili, že sa rozhodli pozrieť si v ten deň aj Park morského života.

Prezident pricestoval na Havaj, kde sa narodil a prežil väčšiu časť detstva, v piatok večer a odvtedy sa médiám veľmi neukazoval, venoval sa rodine, navštívil štedrovečernú polnočnú omšu a námorníkov na vojenskej základni neďaleko Honolulu.

Zahral si tiež golf a zobral manželku Michelle do reštaurácie na večeru. Očakáva sa, že oddychovať s rodinou na Havaji bude až najmenej do prvého januára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu