Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Gorbačov: Za Putina sa hanbím, Medvedev skončil

Michail Gorbačov
Michail Gorbačov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Posledný prezident Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov v rozhovore pre piatkové vydanie ruského denníka Novaja Gazeta vyjadril zahanbenie z reakcie premiéra Vladimira Putina, ktorý prirovnal biele stužky demonštrantov ku kondómom.

Gorbačov priznal, že pôvodne Putina podporoval, no teraz je z neho veľmi sklamaný a pohoršený. Rovnaké emócie pociťuje aj k prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi. Ten podľa neho skončil, keďže nedokázal patrične zareagovať na požiadavky demonštrantov žiadajúcich zopakovanie decembrového hlasovania pre vážne podozrenia zo sfalšovania volebných výsledkov.

"Je to hanebné. A trápne. Napríklad ja sa hanbím," povedal Gorbačov na margo minulotýždňového vystúpenia Putina v štátnej televízii. "Cítil som k nemu isté puto v začiatkoch, keď sa dostal k moci. Všade som ho aktívne podporoval - tu aj v zahraničí. A pozrite sa teraz," povedal posledný sovietsky líder, ktorý sa hnevá aj na prezident Medvedeva. "Povedal, že nemá žiadne pochybnosti ani problém s voľbami. A tým pádom si myslím, že Dmitrij Anatoljevič zatiahol oponu nad svojou kariérou," dodal Gorbačov, držiteľ Nobelovej ceny mieru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu