Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stopli jej dávky, postrelila svoje deti, potom sa zabila

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LAREDO - Matka dvoch detí sa v Texase zastrelila a vážne zranila dcéru a syna po tom, ako jej úrady odopreli vyplácanie sociálnych finančných príspevkov. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

K tragédii došlo v pondelok na štátnom úrade sociálnych služieb v juhotexaskom meste Laredo po sedem hodín trvajúcej patovej situácii. Desaťročný chlapec a 12-ročné dievča boli počas dnešného dňa v kritickom stave.  

Podľa informácií policajného vyšetrovateľa Joea Baezu hovorila žena na úrade s dvoma pracovníkmi. Potom vytiahla zbraň a žiadala príchod inšpektora. Mužovi sa ju podarilo presvedčiť, aby zamestnancov prepustila a zadržiavala len jeho.

Policajní vyjednávači boli s 38-ročnou ženou v telefonickom kontakte, inšpektora nechala bez ujmy odísť. Keď v budove zazneli tri výstrely, vnikol tam špeciálny zásahový tím. Našli telo ženy a zranené deti.

Baeza uviedol, že žena sa nedávno prisťahovala z Ohia. Policajtom sa sťažovala na štát a federálne úrady. Zrejme jej odmietli vyplácať dávky už pred niekoľkými mesiacmi, ale nebolo jasné, čo vyvolalo patovú situáciu, poznamenal Baeza.

Ako ďalej povedal policajný vyšetrovateľ, situácia nevyzerala ako bezmyšlienkovitá reakcia. Žena zrejme mala pocit, že je nejakým spôsobom v práve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu