Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pomätený strelec: V palacinkárni postrieľal päť ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

WASHINGTON - Tretí príslušník americkej Národnej gardy podľahol zraneniam strelca, ktorý v utorok ráno vyčíňal v reštaurácii v americkom štáte Nevada. Počet obetí tak stúpol na päť.

Informoval o tom šerif v Carson City, metropole Nevady. Uviedol, že v utorok vo večerných hodinách zomrela v nemocnici príslušníčka gardy.

Muž so samopalom AK-47 strieľal v Carson City do skupiny piatich uniformovaných príslušníkov Národnej gardy, ktorí raňajkovali v reštaurácii. Počas streľby zahynuli dvaja členovia gardy a ďalšia osoba, tiež žena.

Podozrivý 32-ročný Američan Eduardo Sencion z Carson City sa takisto postrelil a neskôr zomrel v nemocnici. Pri útoku utrpelo zranenia ešte sedem ľudí.

Motív strelca nie je známy, ale Sencion vo vnútri reštaurácie strieľal do každého uniformovaného príslušníka.

Útočník mal v minulosti duševné problémy. Podľa šerifa pracoval v rodinnom podniku - potravinách v meste South Lake Tahoe, nebol v armáde a nemal známy vzťah k nikomu v reštaurácii. Nemal ani trestný záznam.

Sencionova rodina pri rozhovore s vyšetrovateľmi vyjadrila obavy o jeho duševné zdravie. Páchateľ vyčíňal v reštaurácii - palacinkárni, kde raňajkovali členovia Národnej gardy, ale potom vyšiel von a pokračoval v streľbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu