Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Semjén o Slotovom vyjadrení k občianstvu: Zrejme bola zatvorená záchytka

Zsolt Semjén
Zsolt Semjén (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ– Zrejme pre štrajk lekárov bola na Slovensku zatvorená záchytka. Tomu možno pripisovať dnešné vyjadrenie predsedu SNS Jána Slotu k maďarskému zákonu o občianstve. Vyhlásil to podpredseda maďarskej vlády Zsolt Semjén pre maďarskú tlačovú agentúru MTI.

"Nie Slovensko torpéduje slovensko-maďarské vzťahy, ale maďarská vláda a parlament, ktorí sa vysmievajú z medzinárodných zákonov, vzťahov a normálnej kultúry v rámci EÚ," komentoval Slota stredajšie slová Semjéna o tom, že Slovensko bude musieť skôr či neskôr zrušiť "protizákon" prijatý v reakcii na maďarský zákon o občianstve.

"Pán Semjén by sa mal hanbiť," dodal predseda SNS, podľa ktorého Semjén si mýli pojmy s dojmami. "Zákon o dvojakom občianstve, ktorý prijal maďarský parlament a skutočnosti, ktoré so sebou prináša, aj nezainteresovaného musia priviesť k tomu, že aktivity maďarskej politickej špičky súčasnosti sa zhodujú s aktivitami nacistickej kamarily z 30. rokov - obsadenie Sudet, začatie druhej svetovej vojny... Slovensko jednoducho muselo zareagovať protizákonom," cituje MTI zo Slotovho vyhlásenia.

Maďarský vicepremiér v stredu v televízii povedal, že nech vzíde z predčasných volieb na Slovensku akákoľvek vláda, skôr či neskôr bude musieť tento zákon zrušiť, pretože je to neudržateľný stav aj pre Slovensko. Protizákon síce podľa Semjéna vymysleli proti Maďarom, ale dotýka sa množstva Slovákov, ktorí nemajú nič spoločné s maďarskou záležitosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu