Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Numerická blamáž: Svadba 11.11.11 o 11:11 skončila škandálom!

Šaukát a Farzána boli manželmi iba veľmi krátko
Šaukát a Farzána boli manželmi iba veľmi krátko (Zdroj: AFP)

DHÁKA - Bangladéšan Šaukát Chán (32) dúfal, že bude so svojou nastávajúcou žiť šťastne až do smrti, keď ako termín svadby zvolil mimoriadnu "jednotkovú" kombináciu 11:11 11.11.2011. Jeho nádeje sa ale rozpadli už niekoľko minút po obrade, keď ho novomanželka opustila kvôli sporu o veno.

Chán agentúre AFP povedal, že nemá tušenie, prečo mu Farzána Jazmínová (27) utiekla, ale novomanželka v tom má jasno. Rozzúrila ju vraj požiadavka manželovej rodiny o dary, medzi ktorými nemala chýbať napríklad chladnička a televízor.

"Aby táto udalosť bola naozaj mimoriadna, nechal som vytlačiť drahé oznámenia a pozval som príbuzných a priateľov, aby prišli na svadbu," povedal Chán, ktorý je riaditeľom školy. "Svadba sa konala v mešite presne o 11. hodine a 11. minúte 11. novembra 2011," dodal s tým, že veril, že jedenástka je jeho šťastné číslo. "Na túto numerickú zhodu som čakal celé roky. Nechápem, prečo to skončilo tak škandalózne."

Jazmínovú ale teraz ospevuje mnoho Bangladéšaniek za to, že sa otvorene vzoprela venu - nelegálnemu a všeobecne kritizovanému zvyku, kedy musí rodina nevesty dať ženíchovi nákladné dary. "Zriekla som sa ho, pretože nechcem skončiť ako tisíce bangladéšskych obetí vena," povedala AFP Jazmínová, ktorá sa od úteku po svadbe stala v Bangladéši mediálnou senzáciou.

Podľa miestneho policajného náčelníka Babula Akhtira sa manželstvo rozpadlo po tom, čo tesne po svadobnom obrade jedna z manželových tetiček požiadala o veno pre neho. "Nevesta sa spýtala ženícha, či aj on trvá na nelegálnom dare. On kývol, a to ju prinútilo, aby sa ho zriekla," dodal Akhtir pre AFP.

Chán však toto tvrdenie popiera s tým, že je dosť bohatý, aby veno od nevesty nepotreboval. Manželku mu to ale zrejme nevráti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu