Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Otec-netvor zavraždil svoje tri dcérky: Boli to podradné šľapky!

Mohammad Shafia Zobraziť galériu (2)
Mohammad Shafia (Zdroj: SITA)

ONTÁRIO/BRATISLAVA - Otec (58) zavraždil svoje tri dcéry (13, 17 a 19), pretože sa podľa neho stýkali s nevhodnými mužmi, a ich matka mu pomáhala! Na súde vyhlásil, že by to urobil aj stokrát. Česť je pre neho viac ako odporná vražda.

Moslim Mohammad Shafia z kanadského Ontária zrejme omráčil svoje dcéry Zainab (19), Sahar (17) a Geeti (13). Potom ich napchal do auta a zhodil do rieky. Všetky tri sa utopili. Ako dôvod vraždy uviedol, že dievčatá boli podradné a hrubo poškodili česť rodiny.

Shafiu pôvodom z Afganistanu rozhnevalo, že sa Zainab tajne vydala za Pakistanca. Matke dievčat Toobe (41) oznámil, že "tú šľapku musí zabiť" a manželka s ním súhlasila. O Sahar a iba trinásťročnej Geeti potom povedal, že sú "podradné", že by rodinu potupili skôr či neskôr rovnako a že ich treba zabiť tiež. Matka opäť proti vražde detí nič nenamietala.

 

Matka proti vražde svojich dcér nemala výhrady

Otec-netvor zavraždil svoje tri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Otec svoj ​​odporný čin na vlastných dcérach vykonal a vôbec ho neľutuje. Na súde povedal doslova: "Urobil som správnu vec. Kiež by sa diabol vypázdnil na ich hroby. Neboli to dcéry, ale šľapky."

Rodičia boli obvinení z vraždy prvého stupňa, obaja obvinenia odmietajú a proces s nimi pokračuje. Ich tri ďalšie deti boli umiestnené do náhradnej starostlivosti.

K týmto nepochopiteľným tzv. vraždám zo cti, núteným sobášom, násiliu v mene cti a iným hrôzam páchaným na ženách dochádza vo vyspelých krajinách s početnou moslimskou komunitou, bohužiaľ, veľmi často.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu