Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poprava v Česku má vraj ruské pozadie: Firma je napojená na Putina!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Kunovická firma Aircraft Industries, kde vo štvrtok jej zamestnanec Karel Musela zabil dvoch členov predstavenstva a zranil riaditeľku, má vďaka ruskému majoritnému vlastníkovi priame napojenie na Kremeľ. S informáciou prišiel český denník Blesk.

Útočník a vrah Karel Musela išiel na istotu a zameral sa na špičky firmy. Vyplýva to z faktu, že zaútočil práve počas zasadnutia predstavenstva spomínanej firmy.

Mieril a strieľal na dvoch mužov z predstavenstva a vinil ich zo zmrzačenie svojho brata Pavla. V čase, keď jeho brat záhadne spadol z posedu a ťažko sa zranil, každý z týchto vysokopostavených mužov vlastnil 25% akcií vo firme a samotný Musela 50%. Títo muži údajne plánovali, že po Muselovej smrti jeho podiel odkúpia.

Na štvrtkovom zasadaní boli prítomní aj Ilona Plšková (tú útočník postrelil do hlavy) a dvaja Rusi - Oleg Meljuchov a Vladimir Kolotuškin. Zástupcov ruskej spoločnosti UGMK držal Musela ako rukojemníkov.

Ruský ťažobný holding UGMK vlastní v kunovickej firme 51 percent, zvyšných 49 percent patrí českej obchodnej spoločnosti PAMCO INT. Zaujímavou osobou je najmä Vladimir Kolotuškin - mocný sibírsky oligarcha, ktorý má priame napojenie na Kremeľ - je totiž členom Putinovej strany Jednotné Rusko. Objavili sa dokonca informácie o tom, že Rusi sa v Kunoviciach pokúšajú vybudovať zázemie pre svojich podnikateľov, niečo ako druhé Karlovy Vary.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu