Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrôzostrašná zrážka: Zrazených vyťahovali z horiacich áut, 7 mŕtvych!

Situácia na diaľnici po zrážke Zobraziť galériu (3)
Situácia na diaľnici po zrážke

LONDÝN - Pri piatkovej hromadnej dopravnej nehode na diaľnici v juhozápadnom Anglicku zomrelo sedem ľudí a ďalších 51 utrpelo zranenia.

Spresnenú bilanciu dnes oznámila polícia. Polícia sa však obáva, že počet mŕtvych môže vzrásť, denník The Telegraph informoval až o 16 obetiach. Najmenej desať ľudí je ťažko ranených. Príčina nehody zatiaľ nebola stanovená, podľa prvých správ v čase nehody silno pršalo a bola hustá hmla.

Predstaviteľ hasičov v regióne Paul Slaven povedal BBC, že hromadná zrážka na diaľnici M5 sa stala v piatok o 20:30 GMT (21:30 SEČ). Zapojilo sa do nej 34 áut, asi šesť z nich boli kamióny. Mnohé autá po náraze začali horieť. Podľa nemocničných zdrojov utrpelo 16 ľudí rozsiahle zranenia vrátane zlomenín, poranení hrudníka, pľúc a brucha. Polícia teraz preveruje havarované vozidlá. Tiež je možné, že v troskách nájdu ďalšie telá.

"Záchranári po príchode na miesto museli zápasiť s obrovskou ohnivou guľou," povedal novinárom policajt Anthony Bangham. "Väčšina vozidiel horela, niektoré z nich veľmi dlho. To nám komplikuje ich prehľadávanie, niektoré boli spálené na prach," dodal. Diaľnica podľa odhadov polície nebude znovu otvorená skôr ako o 21:00 GMT (22:00 SEČ).

Podľa prvých správ bola na vine hustá hmla. "Bola to strašná scéna. Požiar bol veľmi intenzívny," uviedol motorista Steven Swift, ktorý prechádzal v opačnom pruhu diaľnice zhruba 30 minút po nehode.

 

 

 

 

 

Vodič autobusu Michael Wagner tvrdil, že "nikdy nič také nevidel." "Mnoho nákladných áut zachvátili plamene. Pod jedným z nich navyše bolo osobné vozidlo. Všade boli trosky a to dokonca v opačnom pruhu diaľnice," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu