Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kríza ničí Talianom nervy: Poslanci sa v parlamente škrtili!

Claudio Barbaro (vľavo) a Fabio Rainieri si spory vybavili ručne
Claudio Barbaro (vľavo) a Fabio Rainieri si spory vybavili ručne (Zdroj: euronews)

RÍM/BRATISLAVA - Debata o penzijnej reforme na pôde talianskeho parlamentu bola skutočne búrlivá. Páni poslanci sa dokonca v zápale diskusie držali pod krkom! V hlavných úlohách sa predstavili Claudio Barbaro (v ľavom rohu) a Fabio Rainieri (vpravo).

V talianskom parlamente to už niekoľko dní vrie. A zďaleka nejde len o to, že sa premiér Silvio Berlusconi neustále snaží svojich kolegov presvedčiť, že zadlžená krajina musí dať ďalšie peniaze do eurofondov, aby bola myšlienka spoločnej Európy zachránená.

Naposledy sa do seba za hranicou akejkoľvek politickej kultúry pustili Claudio Barbaro zo strany Budúcnosť a sloboda pre Taliansko a Fabio Raineiri z Ligy severu. Podľa svedkov prvý zaútočil Barbaro, ktorému sa nepáčilo, aké zákulisné ťahy Liga severu chystá s premiérom Berlusconim.

Rozvášnených kohútov od seba nedokázali odtrhnúť ani ďalší dvaja poslanci. Násilie ukončila až ochranka. Šokovaný podpredseda parlamentu Rosy Bindi potom na niekoľko minút rokovanie prerušil. Isté je, že aj napriek chvíľkovému uvoľneniu nahromadenej energie, finančná kríza pokračuje. Napísal portál blesk.cz.

Bitka v talianskom parlamente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu