Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chlapca dohrýzol opitý bulteriér, je vystrašený na smrť!

Joseph Pickering trpí po útoku nočnými morami
Joseph Pickering trpí po útoku nočnými morami (Zdroj: Cavendish Press)

COLNE/BRATISLAVA - Josepha Pickeringa (10) napadol v júli bulteriér a spôsobil mu tržné zranenia na tvári, ktoré museli lekári zašívať. Ako sa ukázalo, hlavným vinníkom je strýko majiteľa psa, ktorý smäd stafordšírskeho bulteriéra hasil plechovkou piva.

Britský súd vydal rozsudok, ktorý ukončil rozpory medzi susedmi v Colne v grófstve Lancashire. Desaťročného chlapca tam napadol susedov pes a od tej doby trpí nočnými morami, extrémnym strachom zo psov a odmieta spať v izbe sám. Súd však teraz rozhodol, že primárna chyba nie je na zvierati a ani na jeho pánovi. K útoku totiž došlo na jeho pozemku, ktorý pes strážil, a navyše bol pod vplyvom alkoholu, ktorý mu podala tretia osoba.

"Nemôžem zo svojej pozície odporučiť utratenie strýka vlastníka psa, ktorý zviera opil. Silne sa však v tomto prípade zastávam psa," uviedol expert na správanie sa zvierat, ktorý bol požiadaný v rámci súdneho konania o názor.

"Súcitíme s chlapcom a jeho rodinou a vieme, že sa to všetkých zúčastnených veľmi dotklo, ale z vyjadrenia špecialistu je jasné, aké sú jeho odporúčania. Ak by sa to však stalo znovu a Diesel niekoho pohrýzol, ďalšiu šancu už nedostane," konštatovala zamestnankyňa magistrátu v Burnley Barbara Harveyová.

Matke chlapca sa však rozhodnutie nepozdáva: "Myslím si, že je nechutné, že po tom všetkom, čím sme si museli prejsť, nebude ten pes utratený. Vzhľadom na to, aké poškodenie na tvári môjmu synovi narobil, ho mali dať uspať. S tou jazvou bude musieť žiť Joseph už naveky."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu