Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V kaderníctve postrieľal sedem ľudí a manželku, hrozí mu trest smrti

Scott Dekraai Zobraziť galériu (4)
Scott Dekraai (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Muž (41), ktorý vo štvrtok v kaderníctve v meste Seal Beach na pobreží Kalifornie zabil osem ľudí a jednu osobu vážne zranil, bol v piatok obvinený z niekoľkonásobnej vraždy a z pokusu o vraždu. Žaloba bude pre neho na súde požadovať trest smrti. Oznámila to agentúra AP.

Scott Dekraai vošiel do kaderníctva plného ľudí v čase obeda a začal strieľať. Mal tri zbrane a strieľať podľa obžaloby prestal len na chvíľku, aby mohol nabiť. Postupoval vraj úplne chladnokrvne a metodicky, akoby chcel zabiť všetkých. Na sebe mal nepriestrelnú vestu. Streľba vraj trvala skoro dve minúty.
    
Podľa okresného prokurátora Tonyho Rackauckasa sa Dekraai chcel pomstiť svojej bývalej manželke, s ktorou mal súdny spor o opatrovníctvo syna. Tá v kaderníctve pracovala a bola jednou z prvých obetí. Prokurátor vyhlásil, že by sa nečudoval, keby obhajoba bola založená na tvrdení o šialenstve.
    
Podľa miestnych médií Dekraai je bývalý vojak a v minulosti pracoval aj ako kapitán nákladnej lode. Toto miesto ale vraj opustil po lodnom nešťastí a trpel posttraumatickou stresovou poruchou. Ku streľbe došlo v pokojnom meste, v ktorom asi 50 kilometrov na juh od Los Angeles žije asi 25 tisíc obyvateľov.
    
Obvinený bude formálne obžalovaný 29. novembra, aby mal jeho obhajca Robert Curtis čas na sformovanie tímu právnikov. Curtis v piatok na súde povedal, že jeho mandant je ťažko chorý a nemal by byť vo väzení, ale v liečebni. Sudca rozhodol, že zdravotný stav obvineného nechá preskúmať, ale že forma eventuálneho liečenia závisí na rozhodnutí miestneho šerifa.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu