Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V tehelni dreli slepí a nemí ľudia, nevedeli, odkiaľ prišli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Tridsať mentálne postihnutých ľudí oslobodila čínska polícia z otrockých podmienok v tehelni v strednej časti krajiny. Zatkli osem osôb vrátane vedúceho prevádzky, informovala dnes čínska tlač.

Niektorí zo zachránených boli slepí a nemí, ďalší neboli schopní povedať, odkiaľ do továrne v provincii Che-nan vlastne prišli. Polícia preto bude mať problémy s ich navrátením domov v rôznych častiach provincie.

Podobný škandál, avšak výrazne väčších rozmerov, sa v Číne odohral v roku 2007, keď polícia z otrockej práce u tehliarskych pecí oslobodila tisícku ľudí v provincii Šan-si. Vtedy reagovala na oznámenie istého muža, ktorý neúspešne pátral po svojom nezvestnom mladistvom synovi.

Čínska vláda v súvislosti s týmto prípadom sľúbila, že s otrokárskym praktikami zatočí. Od tej doby napriek tomu niekoľkokrát médiá prišli s informáciami o nových prípadoch otrockej práce. Do istej miery je na vine veľký dopyt po stavebných materiáloch v závislosti na ekonomickom raste krajiny.

Niektorí čínski sprostredkovatelia sa zameriavajú práve na mentálne postihnuté osoby v chudobných vidieckych oblastiach - podľa čínskych médií ich lákajú na zamestnanecké dohody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu