Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Gumová loptička sa odrazila od steny a zadusila dievčatko (7)!

Kiran Mirová
Kiran Mirová (Zdroj: Caters News Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Kiran Mirová sa zadusila gumovou skákacou loptičkou, ktorá sa pri hre odrazila od steny a uviazla jej v krku. Napriek urýchlenému zásahu rodičov aj záchranárov, jej vypovedalo srdce a po 29 minútach bez kyslíka došlo k ťažkému poškodeniu mozgu. Podľa koronera je pravdepodobnosť takéhoto úmrtia 1 ku miliónu.

Dva dni pred tragédiou bola Kiran s matkou Shakeelou (34) na nákupoch a zo svojho vreckového utratila 40 pencí za dve skákacie guličky. Jedna bola pre ňu a druhá pre sestru. Keď si ju neskôr hádzala o podlahu, mala sa nešťastne odraziť od steny a vraziť jej rovno do úst.

V izbe sa v tom čase nachádzala aj matka, ktorá dcérku búchala po chrbte a snažila sa uviaznutý objekt dostať von Heimlichovým chvatom. Stihla ešte zavolať svojmu manželovi Shahidovi (45), ktorý dorazil pár minút pred záchrankou. Hoci Kiran obrátil hore nohami, nepodarilo sa mu pomôcť jej.

Zmodrané dievčatko utrpelo zástavu srdca a zdravotníci ju oživili až po 29 minútach. Kvôli ťažkému a nezvratnému poškodeniu mozgu sa rodičia rozhodli nechať ju o pár dní odpojiť od prístrojov a ich dcérka zomrela.

Za Kiran okrem matky a otca smútia aj jej traja súrodenci, najmä sestra, s ktorou sa zvykli hrávať najčastejšie. Podľa Shahida táto udalosť "zabila všetko jeho šťastie".
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu