Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nevinná hra? Chlapec (4) robí kazateľa a vzýva Boha!

Kanon na zhromaždeniach káže o bohu
Kanon na zhromaždeniach káže o bohu (Zdroj: National Geographic)

LONDÝN/BRATISLAVA - Kanon Tipton sa na YouTube preslávil ako najmladší "pastor", keď vo veku iba 21 mesiacov zobral do ruky mikrofón a pustil sa do "kázania" pred zhromaždením. Toto vystúpenie mu zabezpečilo milióny online nasledovníkov. Dnes ako štvorročný stojí pred davmi v obleku a kravate a deklamuje výroky o Bohu.

Kanonov otec aj starý otec patria ku kazateľom pentekostálneho hnutia a dieťaťu nebránia v tom, aby taktiež predstúpilo pred rečnícky pult, keď má náladu. Podľa otca Damona je to fenomén a to, čo robí, je veľmi neobvyklé.

Pokým v prvom videu chlapec iba mrmlal a napodobňoval tón hlasu či pohyby rúk, teraz vo veku štyroch rokov si v obleku otiera pot z čela a kričí slová o Ježišovi. "Pán je tu dnes v noci - a jeho meno je Ježíš. Existuje len jeden Boh," hovorí dieťa až s fanatickým zanietením.

Na otázku, či si myslí, že chlapcove maniere sú výsmechom alebo niečím zbožným a vrodeným, Damon hovorí: "Myslím, že je to trochu z oboch. Samozrejme, že je ide o napodobňovanie, ale mám pocit, že na ňom spočinula Božia ruka zvláštnym spôsobom."

Podľa rodičov dieťa do ničoho nenútili, jediné, čo urobili, bolo, že ho priviedli do kostola.

Najmladší kazateľ

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu