Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pri pôrode dostala 15 litrov krvi, dvakrát takmer zomrela!

Hannah drží v náručí synčeka Bena Zobraziť galériu (2)
Hannah drží v náručí synčeka Bena

BRIGHTON - Britská matka, ktorá pri pôrode svojho dieťaťa začala nekontrolovateľne krvácať a takmer zomrela, sa napriek nepriaznivým prognózam lekárov uzdravila.

Len polhodinu po tom, ako Hannah Gregoryovej (36) odtiekla plodová voda, prišla o liter a pol krvi. Po prevoze do nemocnice jej podali krvnú transfúziu v objeme pätnástich litrov. Drastický úbytok sa však ani vtedy nepodarilo zastaviť. Cievy z placenty totiž prerástli do okolitých orgánov, takže po jej odstránení začala Hannah silno krvácať. Jej telo upadlo do šoku a doktori ju museli dva razy resuscitovať.

Počas chirurgického zákroku jej preto odstránili maternicu. Keby Bena priviedla na svet o niečo neskôr, prišla by aj o močový mechúr a kus čriev. "Nemohla som umrieť, mám manžela a dieťa, o ktorých sa musím starať," povedala Hannah.

Po dobu troch dní ju monitorovali na jednotke intenzívnej starostivosti a keď sa jej zdravotný stav zlepšil, po prvýkrát mohla na rukách pochovať svojho synčeka. "Ben je zdravý a krásny chlapec a ja sa cítim už tiež omnoho lepšie. Vďačím za to celému personálu nemocnice Princess Royal Hospital," vyhlásila dvojnásobná matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu