Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Jeden mŕtvy pri nehode českého autobusu v Nemecku

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

MNÍCHOV - Pri nehode českého autobusu v Bavorsku zomrel dnes skoro ráno jeden Čech. Viac ako dve desiatky pasažierov boli zranené, z toho dvaja ťažko. Ich národnosť ale zatiaľ nebola potvrdená. Autobus bol na ceste z futbalového turnaja v Mníchove späť do Česka.

Nehoda sa stala na diaľnici A 93 okolo 01:40. Autobus s 57 cestujúcimi, ktorý bol podľa policajných informácií z Prahy alebo jej okolia, zišiel zo zatiaľ neznámych príčin neďaleko obce Schwarzenfeld z vozovky, spadol z asi päťmetrového zrázu a prevrátil sa na strechu.   

Český generálny konzul v Mníchove Josef Hlobil povedal, že obeťou nehody je Čech. Nemecká polícia vraj už požiadala generálny konzulát, aby české úrady o úmrtí informovali pozostalých.

Čech bol podľa televízie N24 mŕtvy na mieste. Či aj ostatní cestujúci boli Česi, nie je podľa Hlobila ešte potvrdené.

Pri nehode bolo podľa polície zranených celkovo 21 ľudí, z toho dvaja vážne. Hlobil má okrem dvoch ťažko zranených informácie o 25 ľahko poranených.

Väčšina pasažierov sa dokázala z havarovaného vozidla dostať vlastnými silami, dvaja ale vo vozidle uviazli. Záchranári museli pomocou žeriavu autobus obrátiť späť na kolesá, aby ich z neho vyslobodili.

Príčiny nehody zatiaľ nemecká polícia nepozná. Podľa predbežných záverov ale neboli do havárie zapojené žiadne ďalšia vozidla.

Po nehode bola diaľnica A 93, v oboch smeroch úplne zablokovaná. Na mieste podľa polície zasahovalo 180 záchranárov a niekoľko vrtuľníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu