Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zverejnili TOP 10 najhľadanejších zločincov sveta!

Najhľadanejší muž sveta Joaqín Guzmán Zobraziť galériu (7)
Najhľadanejší muž sveta Joaqín Guzmán (Zdroj: SITA)

NEW YORK/MOSKVA - Americký časopis Forbes zverejnil zoznam desiatich najhľadanejších zločincov sveta, ktorí majú na svedomí genocídu či terorizmus. Moskovské médiá si ale hneď všimli, že ruským gangsterom patrí čestné miesto - v zozname je ich dokonca viac než hľadaných teroristov z al-Kájdy.

Za vôbec najhľadanejšieho zo všetkých zločincov sveta Forbes označuje bossa mexickej narkomafie Joaquína Guzmána, ktorý sa v mexických horách pred spravodlivosťou ukrýva od roku 2001.

Medzi desiatkou najnebezpečnejších zločincov je pohlavár al-Kájdy Ajmán Zavahrí, považovaný za druhého muža teroristickej siete po zabití Usámu bin Ládina. Spolu s ním sa do "top ten" dostal vodca silnej bunky al-Kájdy v Jemene Násir Vahajší. Za ďalšieho prominentného zločinca Forbes označuje šéfa talianskej mafie Mattea Messina Denara, vodcu indického zločineckého syndikátu Dáúda Ibrahima alebo iniciátora etnickej genocídy v Rwande Féliciena Kabugu.
 
Najsilnejšie sú ale v zozname zastúpení Rusi. V rebríčku je veliteľ severokaukazských povstalcov Doku Umarov, ktorého nedávno do zoznamu hľadaných teroristov zaradili aj USA. Na jeho hlavu vypísali niekoľkomiliónovú odmenu.
 
Ďalším z hľadaných zločincov je Alimžan Tochtachunov známy v ruskom podsvetí ako Tajvančik. Tochtachunov zorganizoval v USA rozsiahlu sieť zlodejov automobilov a obchodoval so zbraňami a narkotikami. Angažoval sa vraj aj pri pokusoch podplatiť sudcu pri niektorých významných športových podujatiach vrátane olympijských hier. Podľa ruskej tlače Interpol Tajvančika hľadá takmer vo všetkých krajinách sveta, čas od času ho vraj vidieť v Moskve.
 
Posledný z ruskej trojice je Semjon Mogilevič, podvodník mimoriadneho kalibru, ktorý v Rusku vystupuje pod menom Sergej Šnajder. V Spojených štátoch na neho vydali medzinárodný zatykač kvôli stomilionovým daňovým únikom, angažuje sa ale aj v mnohých iných zločineckých odboroch od nájomných vrážd až po krádeže jadrového materiálu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu