Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vylovili prvé telo z airbusu, zbedačené a pripútané k sedadlu!

Pri nešťastí zahynuli všetci pasažieri
Pri nešťastí zahynuli všetci pasažieri

PARÍŽ - Francúzsky pátrací tím vyzdvihol prvé telo z vraku lietadla spoločnosti Air France, ktoré predvlani cestou z Ria de Janeiro do Paríža spadlo do Atlantiku. Pri nešťastí zahynulo všetkých 228 ľudí na palube. Mŕtvola po dvoch rokoch údajne vyzerá veľmi zbadačene.

"Po jednom neúspešnom pokuse bolo dnes skoro ráno možné vyzdvihnúť pozostatky jednej z obetí na palubu lode l'Ile de Sein (ktorej posádka pátranie vedie)," uviedla francúzska polícia v komuniké. 

Vrak je v hĺbke 3900 metrov. Telo bolo podľa komuniké stále pripútané k svojmu sedadlu. Po dvoch rokoch vo vode "vyzerá zbedačene". Odborníci z neho hneď odobrali vzorky tkaniva, ktoré budúci týždeň odovzdajú analytickému laboratóriu kvôli zisteniu možnosti identifikovať obete prostredníctvom ich DNA.

Polícia poznamenala, že pokusy vyzdvihnúť telá obetí prebiehajú za "mimoriadne zložitých a doposiaľ nezažitých podmienok" a že stále pretrváva veľká neistota, či to bude technicky možné.

Lietadlo Airbus A330 havarovalo 1. júna 2009. Bezprostredne po nešťastí vylovili len niektoré časti stroja a telá asi 50 pasažierov, ktoré plávali na hladine oceánu.

V minulých dňoch vytiahli v rámci obnoveného pátrania z morského dna obidve takzvané čierne skrinky, ktoré zaznamenávajú parametre letu a rozhovory v pilotnej kabíne a ktoré by mohli objasniť doteraz nevysvetlenú príčinu katastrofy.

Trosky stroja našli začiatkom apríla na ploche 600 krát 200 metrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu