Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováka pri výkopových prácach zrazil báger

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OPAVA - Včera popoludní zomrel starší muž (58), potom čo ho pri výkopových prácach zrazil bager. Hovorca polície René Černohorský informoval, že muž stál za zadným kolesom vo chvíli, keď stroj začal cúvať. Kto tragédiu zavinil, polícia zisťuje.

Nehoda sa stala okolo 13:15. Černohorský povedal, že vodič (30) stroja nemal v krvi alkohol. U mŕtveho muža to musí zistiť pitva. Policajný hovorca uviedol, že prácu vykonávala slovenská firma a obaja muži Slováci.
    
Zdravotníci
sa muža márne pokúšali zachrániť. Hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl uviedol, že keď na miesto prišla prvá posádka, muž bol pri vedomí a záchranárom povedal, že ho bolí noha. "Zasahujúci lekári u neho však zistili nielen poranenia dolnej končatiny, ale tiež panvy a zrejme aj brucha. Stav pacienta bol vážny a veľmi rýchlo sa zhoršoval. V priebehu ošetrovania upadol behom niekoľkých minút do bezvedomia a došlo k zástave dychu i srdcovej činnosti," opísal Humpl.
    
Posádka
ihneď začala s resuscitáciu, oživovacie pokusy však boli neúspešné a lekári museli nakoniec konštatovať jeho smrť. Okrem dvoch posádok z Opavy pri nehode zasahoval aj vrtuľník leteckej záchrannej služby z Ostravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu